SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Den 20/9 bjuder Växjö DFF in till nätverksträff med Santhe Dahl
2022-09-15 12:28

Inbjudan riktar sig till dig som är partner eller dig som är nyfiken på vår verksamhet och går i tankar om att bli vår partner! 

 

Nätverksträff - Tillsammans med Växjö DFF

Vilken härlig start vi fick på höstens nätverksträffar med Therese Lundstedt. Nära 50 personer kom och lyssnade på en inspirerande föreläsning under en lunch på Östergatan. Så kul att se så många på plats och det var ett härligt mingel innan Therese drog igång. Nu är det dags igen och vi hälsar Santhe Dahl välkommen som föreläsare.

 

45 år i VIDA koncernens tjänst

 

Santhe Dahl har ägnat ett helt arbetsliv till kärleken för skogen. Genom ödmjukhet, hårt arbete och ett fantastiskt entreprenörskap har Santhe tagit den småländska skogen ut i världen. Ta nu chansen att få höra hans historia, det händer inte så ofta att han föreläser, och kom på vår träff den 20 september.

 

Datum:              Tisdagen den 20 september

Tid:                     Kl 12.00 – 13.30

Plats:                  Östergatans Restaurang, Visma Arena

 

Partner till nätverksträffen är Global Invest

 

Anmälan via mail till patrik.adaktusson@vaxjodff.se senast fredag den 16/9. Global Invest bjuder på lunchen.

 

Övriga träffar i höst – Tillsammans med Växjö DFF.

 

Boka redan nu in nedanstående träffar i kalendern. Anmälan till dem är öppna och för att säkra din plats mejlar du till: patrik.adaktusson@vaxjodff.se

 

  • Den 18 oktober lyssnar vi till Catarina Mårdh Löwenadler som kommer prata om värdebaserat ledarskap, att gå från vision till affärsplan samt sina erfarenheter runt internationell expansion.Catarina har samlat erfarenheter från bland annat IKEA, OSSUR och Ottobock.
  • Den 22 november kommer Eleonor Cserpes från Head Consulting och Anna Sjödahl från Inpeople som berättar om hur du hittar personal som inte finns.

 

Varmt välkomna!

Tekla Höckert förlänger!
2022-09-02 10:00

Växjö DFF förlänger ytterligare ett år med vår innermittfältare Tekla Höckert 

 

Tekla är en egen produkt och blev uppflyttad till A-lagsverksamheten från Växjö DFF Akademi till innevarande säsong. Nu förlänger vi tillsammans med Tekla ett avtal som även sträcker sig över 2023. 

 

Hur känns det att ha förlängt med Växjö DFF?

- Det känns kul att förlänga med ytterligare ett år. Jag trics superbra i laget både med spelare och ledare. Jag tror dessutom att det här är bra för min fotbollsutveckling och hoppas självklart på en allsvensk serietillhörighet nästa år! - Tekla Höckert

 

Dennis Popperyd, Sportchef Växjö DFF om förlängningen:

Väldigt roligt att vi kunde förlänga avtalet tillsammans med Tekla, det är en spelare som passar in otroligt bra hos oss både på och sidan av planen. Tekla har tagit steg varje dag sedan hon tog steget upp i A-laget och fortsätter utvecklas i bra takt. Det ska bli spännande att se vad hon kan utföra hos oss även nästa säsong.

 

Nu ser vi fram mot en fin höst, framåt tillsammans! 

Halva Potten
2022-08-22 12:58

Matchen den 21 aug. utföll vinsten 3680 kronor på lott nummer 3773

Den 23/8 bjuder Växjö DFF in till nätverksträff med Therese Lundstedt
2022-08-17 08:50

Inbjudan riktar sig till dig som är partner eller dig som är nyfiken på vår verksamhet och går i tankar om att bli vår partner! 

 

Nätverksträff - Tillsammans med Växjö DFF

 

Vi kommer att ha fyra träffar under hösten, med start den 23 augusti, där ni kommer att få träffa och lyssna till några i vår styrelse. Upplägget är lunchträffar, äta måste man ändå! Samtidigt som vi håller i en föreläsning med ett tydligt fokus mot affärsnytta. Naturligtvis kommer vi också ta tillfälle i akt att berätta vad som händer, våra planer och vad som är aktuellt under vårt klubbmärke. Vi börjar i nästa vecka med Therese Lundstedt.

 

Hur håller man sig relevant i en föränderlig värld?

 

Therese Lundstedt, idag VD för Växjöbolaget Colix har en lång erfarenhet som både VD och styrelseledamot i branscher såsom bygg, IT, energi och finans. Hon har i många företag drivit förändring kopplat till modernisering, digitalisering, kundfokusering, turnarounds och tillväxtcase. Hon är övertygad om att bara man får medarbetarna med sig på tåget och varje dag jobbar med att kunden alltid ska göra den bästa affären så kan man växa som bolag och hela tiden vara relevant istället för att bli en fet katt som tjänar pengar på missnöjda kunder. Lundstedt kommer att dela med sig av konkreta exempel när det kommer till ledarskap, kommunikation, kundbearbetning och bolagsbyggande. Hon har bland annat blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare och är en av Näringslivets superkommunikatörer.

 

Datum:              Tisdagen den 23 augusti

Tid:                      Kl 12.00 – 13.30

Plats:                  Östergatans Restaurang, Visma Arena

 

Anmälan via mail till patrik.adaktusson@vaxjodff.se senast fredag den 19/8.

 

Växjö DFF bjuder befintliga partners på lunchen. 

För dig som är nyfiken på vår verksamhet och på ett samarbete med oss finns två alternativ: 

- du skriver i anmälan att du köper dagens lunch via Östergatan på plats (där ingår tyvärr ingen läsk / fika) 

- du skriver i anmälan till Patrik Adaktusson att du vill ha lunch genom oss (kostnad för detta är 185 kr) 

OBS! Oavsett vilket du väljer är det viktigt att du anmäler din närvaro till Patrik Adaktusson. 

 

 

Övriga träffar i höst – Tillsammans med Växjö DFF.

 

Boka redan nu in nedanstående träffar i kalendern. Anmälan till dem är öppna och maila mig för att säkra din plats.

 

  • Den 20 september får vi höra Santhe Dahl om sina 45 år med Vida-koncernen.
  • Den 18 oktober lyssnar vi till Catarina Mårdh Löwenadler som kommer prata om värdebaserat ledarskap, att gå från vision till affärsplan samt sina erfarenheter runt internationell expansion.Catarina har samlat erfarenheter från bland annat IKEA, OSSUR och Ottobock.
  • Den 22 november kommer Eleonor Cserpes från Head Consulting och Anna Sjödahl från Inpeople som berättar om hur du hittar personal som inte finns.
Växjö DFF värvar landslagsmålvakt!
2022-07-21 10:04

Vi har nöjet att presentera en ung och lovande målvakt i Tilda Torstensson som ansluter till Växjö DFF inför höstsäsongen. Kontraktet är skrivet på 2,5 år och hon är spelklar 3/8.

 

Tilda kommer senast från IFK Värnamo som är hennes moderförening och har spelat från 6 års ålder. Hon har under den tiden varit kallad till flera landslagssamlingar för flickor födda 2005 och hon har fått stå flertalet landskamper blandannat i senaste EM-Kvalet. 

 

Dennis Popperyd, Sportchef Växjö DFF om övergången:

- Att Tilda väljer oss i Växjö DFF som nästa destination i hennes karriär är vi väldigt glada för. Hon är en ung och lovande målvakt med flera landslagssamlingar bakom sig, med detta ser vi givetvis som en styrka i vår spelarutveckling i att vi kan locka hit de absolut främsta unga spelarna i landet. Vi tackar IFK Värnamo för ett fint och fortsatt bra samarbete. 

 

Tilda Torstensson säger så här om sitt nya kontrakt med Växjö DFF:

- Det känns väldigt kul och spännande att få skriva på för Växjö DFF. Jag ser fram emot att få en ny utmaning men också chansen att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare! 

 

Tonny Johansson, Målvaktstränare i Växjö DFF om övergången:

- Redan efter bara tre träningar så förstår man att Tilda rankas som en av de bästa spelarna i Sverige i sin årskull. Hon är greppsäker och bra på att använda sin längd, både vid inlägg och vid räddningar. Hon är dessutom reflexsnabb i närspelet. Det är riktigt roligt att ha börjat jobba ihop med Tilda tillsammans med övriga målvakter i truppen. Vi har förmånen att ha en riktigt vass uppsättning målvakter som på alla sätt sporrar och hjälper varandra framåt mot nya högre nivåer vilket kommer att göra Tilda gott. Jag är förväntansfull över att se Tildas utveckling framöver. 

 

I samband med detta så vill vi också gratulera Tilda till landslagsuttagningen 2-5 Augusti när F17-landslaget samlas på Bosön. 

 

Sommarhälsning från Växjö DFF
2022-07-06 18:09
Från Fotbolls-VM i Frankrike 2019.

Sommarvärmen är redan här, doften av blommor från midsommarkransar sitter kvar i håret och tränare, spelare & sportchef är på en välförtjänt semester. På kontoret smyger det förbi någon enstaka spelare för att hämta träningskläder inför en Greklandsresa. 

 

Kvar på kontoret sitter Patrik och jag, med varsin chokladboll i handen, i samtal om året såhär långt. Sportsligt sammanfattar vi att starten av säsongen 2022 präglades av många nya ansikten i och kring laget, med Dennis som ny sportchef sedan oktober i spetsen. Sjutton spelare lämnade efter degraderingen från OBOS Damallsvenskan och in kom elva nyförvärv från åtta olika klubbar (varav flertalet i OBOS Damallsvenskan) samt att tre spelare lyftes upp från den egna akademien. Vid sidan om är Olof Unogård ny som huvudtränare och Matilda Bergstrand som assisterande tränare.

Försäsongen innehöll både tränings- och tävlingsmatcher i form av gruppspel i Svenska Cupen. Där blev det hedersamma förluster mot FC Rosengård och Linköping FC medan seriekollegan Alingsås besegrades på hemmaplan. I träningsmatchen efter besegrades allsvenska nykomlingen IFK Kalmar med 1-3 på Guldfågeln Arena.

 

Seriespelet har hittills präglats av stor dominans i många matcher men där det blivit några kryss för många. Med en match kvar av vårsäsongen (efter sommaruppehållet) står laget på sju vinster och fem oavgjorda. Positivt är att laget är fortsatt obesegrade, vilket endast serieledaren IK Uppsala kan matcha. Det är fortfarande en väldigt tajt toppstrid och drömmen om allsvenskt avancemang lever i allra högsta grad.

 

Även våra akademilag har fått nya ansikten bland tränarna, där Desirée Saad som huvudtränare för F19 tillsammans med Emil Ejermo (tidigare F16 Dam, numera assisterande F19 samt huvudtränare F17) lett F19 till spel i Serie A till hösten - ännu en gång stort grattis för det! 

 

Något av det härligaste att se var dock över 100 barn på vår fotbollsskola förra veckan, där glädjen denna sport ger så många av oss blev tydlig. Ett och annat framtidslöfte tror vi definitivt också på och OJ vad många som blev förvånade över vilken koll våra tjejer har på internationella spelare och lag på både dam- och herrsidan. För oss ett stort bevis på att det vi gör är otroligt viktigt för tjejer i Växjö men även runtom i landet. 

 

På tal om barn och ungdomar har vi strax över 250 aktiva spelare utspridda i våra tio bar- & ungdomslag vilket gör att vi tillsammans med Akademin & A-laget erbjuder en aktiv vardag genom fotbollen för över 300 tjejer & unga kvinnor i Växjö. Dessutom är vi igång med ”Kul med boll” som fortfarande växer för nästan varje träningstillfälle. För oss i Växjö DFF är det viktigt att utveckla våra spelare oavsett nivå och utan våra fantastiska tränare, lagledare & föräldrar hade vi inte kunnat säga att vi tillsammans gör allt vi kan för att erbjuda våra tjejer en fin utveckling och utbildning. Ett megastort tack till varenda en av er som dagligen drar det stora lasset för våra tjejer!   

 

Vill även passa på att rikta ett stort tack till alla våra spelare och föräldrar som deltagit i våra försäljningsinitiativ som gör det möjligt att bedriva vår verksamhet och öppnar dörrar för alla att kunna vara med. Genom fler försäljningar hoppas vi även se många av våra lag på olika cuper, både i Växjö och andra delar av landet. För att inte tala om vår egen cup Scandic Sparken som är i full planering.

 

På kontoret kan vi säga att vi börjar lära känna varandra mer och mer och tillsammans med vår styrelse diskuteras det dagligen över hur vi kan hitta vår plats inom sporten, staden och samhället. Fler partners hittar till oss och ser vilket värde vi har både för vår förening och alla i den samt det vi vill försöka vara för Växjö. Det vore fel att säga att vi är i land, med publiksiffror som tyvärr inte ger våra och andra spelare runtom i landet vad de förtjäna. Personligen tror vi att det är publiken, det vill säga DU där hemma, som kan få till den avgörande skillnaden för fotbollens framtid. Med er kommer ett större intresse från olika håll. Så efter sommaruppehållet hoppas vi på att se många mammor och pappor med sina döttrar och söner på Visma Arena, sjungandes på hejaramsor! 

 

De som redan befinner sig på alla våra hemmamatcher är vår fantastiska matchorganisation, ingen nämnd – ingen glömd – men på riktigt gänget, stort tack för all er hjälp, engagemang och den glädjen ni kommer med till varje match. Tillsammans blir vi starka och oavsett att många av oss jobbat hela veckan så kommer ni med ett stort leende på läpparna på lördagar.

 

När jag tackade ja till det här jobbet för nästan exakt ett år sedan nu, så var det just känslan av en gemenskap och att få göra saker tillsammans med andra som lockade mig allra mest. Jag tror inte på att armbåga sig fram, enskilda stjärnor i ett lag eller att ensam är stark. I Växjö DFF ska vi göra det tillsammans och som jag alltid sagt – vem som helst ska kunna hitta sin roll i vår förening. Det är precis så jag tycker att vi nu arbetar och ska fortsätta göra i höst. 

Med det sagt önskar vi i Växjö DFF er alla en riktigt härlig sommar och glöm inte att sätta på teven ikväll när det äntligen är dags för invigningen av sommarens höjdpunkt: Fotbolls-EM 2022! 

/Laura Solterbeck, Klubbchef 

Nyheter från våra lag
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS